top of page

Hogyan töltse nálunk a szabadidejét?

Úgy döntött, hogy időt tölt a Kokave vonalon, és azon gondolkodik, mit szeretne kipróbálni? Nézzük meg együtt. Folytatás lent.

Túrázási lehetőségek

2009-ben a Jasenina dombon fából készült turistakilátó épült, melynek köszönhetően 10 méteres magasságból gyönyörű kilátás nyílik déli irányba. A kilátóhoz 32 lépcső vezet fel, melynek tetejéről a Juhoszlovák-medencét tekinthetjük meg.

 

A kilátónál padok, nagy asztal található, pihenésre van lehetőség. A közeli Ďubákovo faluból a piros jelzésű túraútvonalon érheti el a Jasenina kilátót, míg a túra körülbelül 30 percet vesz igénybe.

A kilátó 4 km-re van nyaralóinktól.

Kellemes kiegészítője a novohradi programnak az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendő rafting az Ipoly folyón. Vitorlázhat az Ipelen  kenuval és tutajjal, de bérelhet evezős deszkát vagy elektromos hajót is. A rafting az Ipoly folyón kezdőknek, gyermekes családoknak, egyéni vagy csoportosoknak egyaránt alkalmas.

 

A természetben vitorlázik közvetlenül Poiplia madárvédelmi területén. Az Ipľ felső szakaszát gyönyörű szlovák természet szegélyezi. Ez az ország ritka és védett állatokban gazdag. Rókákat, őzeket, szarvast és számtalan más állatot láthatunk itt futkározni.

 

A tutaj a kalondai hajógyárban ér véget. Legjobb a gyerekekkel tutajon lebegni Ipolyon, az egész élmény körülbelül 1,5 óra. A merészebbek 10 km-es hosszban kipróbálhatják a kenuzást Holišból Kalondába. 

Úszás

A nyaralók közelében saját úszómedencék találhatók. Uszodák a közelben: Rapovce, Miraj, Hriňová.

Módosított tereppályák

A vendégháztól 6 km-re található Látka-Mlákán találhatók a klasszikus és a szabadstílushoz előkészített tereppályák, 700 métertől 10 km-ig különböző hosszúságban. A pályákat rendszeresen módosítják, a legrövidebb kör a kezdő gyerekeknek is megfelelő.

Közvetlenül tőlünk bérelhet különféle méretű futófelszereléseket, beleértve a gyerekeket is.

 

Személy szerint az egyik kedvenc sífutóhelyünk, elsősorban a fekvése miatt, hiszen a pályák többsége napsütötte réteken található, és szép időben gyönyörű kilátás nyílik a környező vidékre.

 

A pályák tovább csatlakoznak a Prameň Ipľa felé vezető pályákhoz, mégpedig a Prašivá-nyeregből, amely a II/526-os úton található, kb. 5 km-re a háztól.

Síelés

A Kokava - Línia központ 200 méterre található nyaralóinktól. A 600-800 m tengerszint feletti magasságban található könnyű nehézségű lejtők enyhe lejtésűek, így kezdőknek, gyermekes családoknak, tanuló síelőknek különösen alkalmasak.

 

A komplexum beépített hókészítő rendszerrel rendelkezik, a nappali síelés és snowboardozás mellett esti síelés is elérhető. A pályák teljes hossza eléri a 2 km-t.

 

A környék szolgáltatásai között szerepel síszerviz, tároló helyiség, kölcsönző, síiskola, büfé, étterem és szálláslehetőség.

Az üdülőhely kiváló síelést kínál kedvező áron a havas és rendszeresen ápolt pályákon

Wellness

  elérhető a Hotel Zerrenpachban. Hamarosan egy privát szauna is bővül nálunk.

IMG_4104_edited.jpg
bottom of page